تشريح جزئيات هفت ميراث معنوي ارسال شده به يونسکو

حسين علي وکيل آبادي در گفتگو با ميراث آريا (chtn) افزود: چند ماه پيش نماينده يونسکو که به ايران آمده بود به مقامات سازمان ميراث فرهنگي اعلام کرد که ايران مجاز به ارسال چندين پرونده ميراث معنوي به ايران است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: پس از اين ملاقات، کارشناسان دفتر ثبت آثار تاريخي طبيعي و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي مصصم به تکميل هفت پرونده ميراث معنوي کشور و ارسال آنها به يونسکو شدند.

به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي؛ پس از انعقاد قراردادي بين پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و دفتر ثبت آثار تاريخي طبيعي و فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي هفت پرونده‌ تهيه و تکميل و سه روز پيش به يونسکو ارسال شد.

وي با اشاره به اين‌که در صورتي که نوروز و موسيقي در ماه آينده ثبت شوند 9 پرونده ميراث معنوي در فهرست ميراث جهاني ثبت خواهيم کرد اظهار داشت:نخستين پرونده به نام \"موسيقي بخشي‌هاي خراسان شمالي\" به شماره 38 در تاريخ 31 مرداد ماه سال جاري در فهرست آثار ملي ثبت شده است.

وي اضافه کرد: همچنين پرونده ملي \" آيين پرده خواني\" با شماره 38 درهمين تاريخ به ميراث ملي کشور افزوده شده است.

خاطرنشان مي‌شود درحال حاضر فرم‌هاي ثبت اين اثر ملي به عنوان اثر معنوي و ناملموس جهاني نيز تکميل، فيلم آن تهيه و ساخته و عکس‌هاي هنر آيين پرده‌خواني ايران براي ثبت جهاني به يونسکو ارسال شده است.

وکيل ادامه داد:همچنين مي‌توان به پرونده ملي\" تعزيه\" اشاره کرد که از شماره 13 تا 28 در ميراث ملي کشور گنجانده شده است.

اين مقام مسئول در اداره کل ثبت آثار تاريخي فرهنگي طبيعي سازمان ميراث فرهنگي بيان داشت: آيين‌هاي پهلواني و زورخانه‌اي نيز هفتمين پرونده ميراث معنوي کشور است که به شماره 9 در تاريخ هشتم دي ماه سال گذشته به فهرست ميراث ملي کشور اضافه شده است.

وي با بيان اين‌که پرونده بعدي نيز با عنوان\"مهارت هاي بافت فرش کاشان\" به شماره 36 در تاريخ 31 مرداد ماه سال جاري به فهرست آثار ملي افزوده شد تصريح کرد:آخرين پرونده از بين پرونده‌هاي ياد شده نيز با نام\" مهارت هاي بافت فرش عشايري فارس\" به شماره 37 در تاريخ ياد شده ثبت ملي شده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 138806056